dijous, 26 de maig del 2011

Biblioteca municipal a Suria. 2002

Concurs. Equipament. Biblioteca.

Proposta presentada al concurs





















La biblioteca és un edifici porticat de 3,70m entre eixos i dues crugies de 12 metres de llum, que s'orienta a nord-est amb grans obertures per obtenir una bona il·luminació impedint la incidència solar, i és on es situen les sales de lectura. L'accés per aquesta façana es provoca a través d'una marquesina i un cancell que és on es col·loca la zona d'acollida, préstec, àrea de consulta de revistes i al fons una sala polivalent amb il·luminació a través d'uns patis interiors. Aquesta situació central de l'accés articula les diferents sales de lectura. Per un costat la sala d'informació i fons general que té la zona de lectura prop de la façana nord-est per gaudir d'una bona orientació amb contacte visual amb el passeig i separat per una zona ajardinada del carrer. A l'altre costat la sala de lectura infantil. Un lluernari central i corregut a tot l'edifici il·lumina les zones de consulta de les sales i del vestíbul d'acollida i les zones de circulació de les dependències de menor format. Les zones d'arxiu es col·loquen al sud, adossades a les parts cegues de les mitgeres, o il·luminades a través dels patis de la part posterior.

La sala polivalent també s'hi accedeix a través del passeig urbà creat. Es situa un vestíbul d'accés il·luminat cenitalment per un lluernari corregut que dóna accés a través d'un gran pòrtic a la sala polivalent de 28x16m i 12 m d'alçada que pot ser subdividida en dos i permet el format de teatre amb grades retràctils amb capacitat per 300 butaques. La zona de serveis a la part posterior de la sala pot ser utilitzada independent per qualsevol format i és la base d'un altell per la zona de projeccions i accés a les instal·lacions d'il·luminació del sostre de la sala. Una gran obertura, també porticada a nivell de carrer, permet la comunicació visual i il·luminació si la sala ho requereix, però fàcilment practicable per poder-se enfosquir depenent del format de l'interior d'aquesta, i per la descàrrega de material. La caixa escènica també a 12 m d'alçada, té una boca de 12m d'ample per 9m d'alçada. La part posterior es col·loca comunicat el rera escena i el magatzem amb il·luminació natural d'una tarja en el punt d'accés als vestidors semissoterrats i a la tramoia dins de la caixa.

Biblioteca a Gràcia. Plaça Lesseps. 2001

Concurs. Equipament. Biblioteca

Proposta presentada consistent en un volum emergent a mode de lluerna i dues plantes soterrades amb un pati central.



































Es dona resposta a l'entorn immediat de les edificacions existents a la trobada amb els diferents elements de vialitat i a la singularitat de la plaça Lesseps.

La proposta guanyadora fou presentada per l'estudi de Josep Llinàs

Biblioteca a palafolls. 1998

Concurs. Equipament. Biblioteca. Premis


Proposta presentada al concurs.


Menció especial per a la proposta presentada al concurs 
Projecte guanyador redactat per l'estudi d'Enric Miralles.

Obra en Cuenca

Casa rural en Chumillas, un pueblo de la serranía de Cuenca.